5315324-mediafax-foto-razvan-chirita.jpg

Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 12 localităţi din opt judeţe afectate de ploi şi vijelii. În urma acestora, mai multe acoperişuri au fost avariate, pe carosabil şi maşini au căzut copaci, dar au fost şi gospodării inundate.

 

Pompierii au intervenit în localitatea Câmpulung din Argeş pentru degajarea a cinci copaci, două acoperişuri de bloc şi un elemement de construcţie al unui imobil doborât de vânt pe carosabil şi de pe trei maşini, iar în localităţile Albeştii de Muscel, Valea Mare Pravat, Bughea de Jos pentru degajarea unui acoperiş al unei case, a unui stâlp de electricitate şi a unui copac doborâţi de vânt pe carosabil.

În judeţul Gorj, în zona Valea Olteţului (Masivul Parâng) s-a intervenit pentru salvarea a aproximativ 50 de persoane rămase blocate pe munte din cauza unei viituri care a afectat un drum forestier.

S-au mai înregistrat probleme în judeţele Bacău, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Sibiu şi Teleorman. Potrivit unui bilanţ transmis, marţi, de IGSU, nu au fost semnalate probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică.