4986313-mediafax-foto-raul-stef.jpg

ANM avertizează că începând de astăzi și până marți dimineață, în zonele de Nord şi Centru ale României se vor înregistra furtuni puternice şi precipitaţii de până la 50 de litri de apă pe metrul pătrat, în timp ce în Sud va fi în contiuare caniculă, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic.

 

"Din această seară şi până marţi diminaţa vor fi intervale în care să fie ploi cu caracter torenţial, vijelii, descărcări electrice şi gridină, iar cantităţile de apă să depăşească, izolat 40-50 de litri de apă pe metrul pătrat. Astfel de fenomene se vor produce preponderent, începând cu această noapte, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi cea mai mare parte a Moldovei. Începând de luni noapte, furtunile vor avea loc în special în zonele deluroase, de munte, în Transilvania, Moldova şi Maramureş”, a declarat pentru, MEDIAFAX, meteorologul Administraţiei Naţionale de Metorologie (ANM) Meda Andrei.

„În Sud şi Sud-Est, luni şi marţi persistă valul de căldură, de aceea avem un Cod Portocaliu, valabil luni în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, unde se va menţine disconfortul termic accentuat, cu temperaturi între 36 şi 39 de grade Celsius. Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi în zona Capitalei. De asemenea, indicele temperatura-umezeală va fi cuprins între 82 şi 84 de unităţi, deci foarte, foarte cald. Nopţile rămân tropicale şi minimele nu vor cobora sub 20 de grade Celsius”, a mai explicat meteorologul de serviciu.

De marţi, temperaturile vor mai scădea cu câteva grade, precizează meteorologii, iar disconfort termic nu se va mai înregistra decât local în Lunca Dunării. Totuşi, maximele vor atinge 35-37 de grade Celsius, deci temperaturile nu scad semnificativ.

 

ANM a emis un cod portocaliu de caniculă valabil luni în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. De asemenea, Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi cea mai mare parte a Moldovei se află sub  atenţionare cod galben de ploi. 

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi în zona joasă a judeţului Mehedinţi, precum şi în municipiul Bucureşti, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 şi 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82...84 de unităţi.

 

 

 

Social
  • Marți, 23 Ianuarie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Acțiuni de deszăpezire la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești și operatorul de salubritate Rosal, a derulat, în perioada 20-21 ianuarie a.c., activități de deszăpezire și...