eclipsa.jpg

O eclipsă parţială de Lună va avea loc luni şi va fi vizibilă şi din România timp de aproximativ două ore, potrivit astro-urseanu.ro.

 

Eclipsa începe la ora 18.49, atunci când Luna încă nu a răsărit, iar Soarele se află pe cer. Luna intră în umbra Pământului la 20.22, exact când răsare dinspre orizontul de est-sud-est, iar de la această oră va putea fi observată şi din România.

Faza maximă a eclipsei are loc la ora 21. 20, când Luna se va afla nu foarte sus pe cer, partea de jos a discului selenar căpătând culoarea portocalie-roşiatică. Ulterior, înspre sud-est, Luna iese din umbra Pământului la ora 22. 18, iar eclipsa ajunge la final la ora 23.51, potrivit astro-urseanu.ro. 

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" al Municipiului Bucureşti va fi deschis luni, 7 august, între 21-00. Următoarea eclipsă de Lună va fi totală pe 31 ianuarie 2018 şi va fi vizibilă în România ca o eclipsă parţială.

 

 

Național
  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Epidemia de rujeolă se extinde

400 de noi cazuri de rujeolă, numai în ultima lună. Jumătate dintre ele au fost înregistrate în judeţul Braşov. Numărul total al îmbolnăvirilor se apropie astfel de 10.000 de cazuri. 400 de cazuri...