cGcmdz01OTAmaGFzaD1mMmRkMDE1YWM0ZGMyMjFiMTM3ZGUwMDE2NjVkZmQ5YQ==.thumb.jpg

Pensiile speciale ale civililor şi militarilor au costat bugetul de stat peste 714 milioane de euro în prima jumătate a anului 2017, arată datele transmise de către cele patru Case de Pensii care le plătesc pentru Economica.net. Aproape 160.000 de oameni au încasat în luna iunie pensie specială.

 

Peste 714 milioane de euro am plătit doar de la bugetul de stat pentru pensiile speciale ale civililor şi militarilor, în primul semestru al anului 2017, arată informaţiile centralizate de Economica.

Potrivit sursei citate, 644 de milioane de euro au mers de la bugetul de stat pentru pensiile speciale ale pensionarilor militari în primele șase luni ale anului 2017. Guvernul lucrează la o nouă lege a pensiilor, care ar urma să pună „ordine” în sistem. Anunţul a venit de la şeful PSD, Liviu Dragnea, care spune că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, va prezenta o primă variantă a legii până pe 15 septembrie, iar intenţia coaliţiei de guvernare e ca, până la finalul anului, actul normativ să fie adoptat.

Potrivit informațiilor publicate până acum, pensiile speciale nu vor mai creşte ori de câte ori se majorează salariile celor încadraţi în funcţiile din care s-au pensionat beneficiarii de pensii de serviciu. Pensiile speciale vor fi indexate doar cu rata medie a inflaţiei, indicator definitiv, stabilit la data de 1 ianuarie a fiecărui an. Până acum, pensiile speciale au fost indexate cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

 

Valoarea netă a pensiei de serviciu nu va mai depăşi media soldelor sau salariilor nete cuprinse în baza de calcul a pensiei.

 

 

Politic
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu este ”pe făraș”

Până nu cu mult timp în urmă un om de bază în Guvern, dar mai ales în PSD, Lia Olguța Vasilescu a ajuns să suporte consecințele impotenței guvernamentale. Pentru că întârzierea adoptării legii...