pop2.jpg

Cunoscut drept ministrul "genunche", după greşeala de proporţii scrisă pe pagina personală de facebook, ministrul educaţiei Liviu Pop, a ajuns subiect de ironii şi pentru şeful său din Guvern, prim ministrul Mihai Tudose.

 

Premierul Mihai Tudose s-a declarat convins că propunerea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, privind introducerea unui manual pentru disciplina Educaţie fizică şi sport reprezintă „o glumă” şi a subliniat că, mai întâi, copiii trebuie învăţaţi să alerge, să se dezvolte corespunzător. „Dacă pe data de 15 septembrie toate manualele sunt pe bancă, cuminţi, aşteptând elevii la şcoală, eu cred că domnul ministru Liviu Pop poate să ne prezinte şi manualul de colorat pentru ora de sport, e dreptul lui să imagineze aşa ceva. La Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, ştiţi, se fac cursuri pe manuale, dar haideţi întâi să învăţăm copiii să alerge, să se mişte, să se dezvolte corespunzător şi mai puţin după manual. Adică dacă la ora de sport stăm tot în clasă cu manuale, e în regulă, nu ştiu cum arată caietul de teme pentru acasă la sport. O să aprofundăm subiectul cu domnul ministru, eu sunt convins că a fost o glumă”, a declarat Mihai Tudose, la a3.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a declarat vinerea trecută, la Braşov, referindu-se la manualul pentru disciplina Educaţie fizică şi sport că acesta este util atât elevilor cât şi profesorilor, dar şi părinţilor. „Nu este influenţată ora de sport de apariţia acestui manual. În acest manual se arată corect cum se fac anumite exerciţii, se explică corect mult mai pe îndelete anumite elemente pe care profesorul de sport le explică foarte, foarte repede. Lucruri pentru unii banale, pentru alţii sofisticate, necunoscute, de aceea ora de educaţie fizică se desfăşoară conform programei în sala de sport sau pe teren, dar nu influenţează apariţia manualului alte forme de evaluare pentru elevi decât cele prevăzute de lege. Prioritatea mea este să avem manuale la toate disciplinele, pentru că toate sunt importante”, a explicat ministrul.

Dacă în cazul altor ministere, incompetenţa, aroganţa şi prostia ar putea trece neobservate mai uşor, în cazul Ministerului Educaţiei, atenţia opiniei publice este una sporită. Ministrul Liviu Pop a ajuns să fie un fel de Petre Daea de la agricultură, asta în cazul în care, în spatele unei asemenea aberaţii cum este povestea manualelor de educaţie fizică, nu se ascunde de fapt o altă inginerie finaciară, reprezentată de tipărirea şi vânzarea unui volum impresionant de astfel de manuale. Povestea merită urmărită cu atenţie, în cazul în care ministrul genunche va insista.