catalog-800x445.jpg

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, marţi, la Alba Iulia, că Ministerul intenţionează să introducă în şcoli, în cel mult doi ani, catalogul electronic în care vor fi trecute toate absenţele şi toate notele, iar părinţii vor primi situaţia în timp real. În plus, Pop afirmă că toate şcolile din ţară vor fi conectate la internet, existând fonduri pentru aceste proiecte.

 

”Prin Programul de guvernare, avem şi acel catalog electronic. În maxim doi ani de zile, toate absenţele şi toate notele le va primi fiecare părinte în timp real. Vor fi încărcate pe platformă, va fi progresul elevului (…) sunt elemente care, până la urmă, vor contribui la creşterea calităţii actului de educaţie” a spus Liviu Pop, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, citat de news.ro

El a adăugat că o altă măsură importantă este conectarea la internet a tuturor şcolilor din România, în prezent doar 66 la sută dintre unităţile şcolare având o astfel de conexiune. ”Chiar dacă anul acesta avem numai 66% din şcoli conectate la internet, în doi ani de zile vrem să le conectăm pe toate. Asta pentru că e nevoie de mijloacele moderne, să le avem pentru un proces instructiv educativ de calitate”, a mai spus Pop.