vaccin.jpg

În noua lege a sănătății va fi prevăzută obligația părintelui de a-și vaccina copilul, în caz contrar urmând să fie sancționat.

 

Într-o declarație făcută la TVR, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog ,susține că părintele care semnează că nu-și vaccinează copilul îşi asumă toată responsabilitatea. ”Am făcut apel prin Casa Națională de Asigurări la toate farmaciile din țară să afișeze mesaje pro vaccinare pentru rujeolă. În același timp, fiecare director de direcție de sănătate publică își face propria strategie. Voi avea săptămâna viitoare o videoconferință cu aceștia pentru a afla care sunt pașii pe care i-au făcut. Dacă există contraindicaţii la vaccinare, părinţii pot lua o scutire de la Comisia Judeţeană de Vaccinare. Iar pentru cei care nu au probleme medicale, e nevoie de dovada unui calendar de recuperare”.

Părinţii şi cadrele medicale care refuzî vaccinarea fără un motiv temeinic vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 10.000 de lei.

 

 

Politic
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu este ”pe făraș”

Până nu cu mult timp în urmă un om de bază în Guvern, dar mai ales în PSD, Lia Olguța Vasilescu a ajuns să suporte consecințele impotenței guvernamentale. Pentru că întârzierea adoptării legii...