uvvg.jpg

Surse judiciare precizează că sunt vizate universităţile Aurel Vlaicu şi Vasile Goldiş din Arad. Cercetările se fac atât în cazul profesorilor dar şi în cazul celor care mai întâi ar fi trebuit să fie studenţi şi apoi licenţiaţi.

 

 Anchetatorii fac 106 percheziţii domiciliare la cadre didactice şi studenţi, iar în acest dosar 36 de persoane au calitatea de suspect. Procurorii, citaţi de news.ro, susţin că mai multe cadre didactice din cadrul unor instituţii de învăţământ au cerut şi primit bani şi bunuri cu ocazia organizării şi susţinerii de către studenţi a examenelor la diferite discipline (susţinute chiar în afara perioadei de examinare) şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de licenţă.

Unii studenţi străini, înscrişi la grupe care urmează cursurile în limba română, nu înţeleg limba română şi totuşi sunt promovaţi, în schimbul unor sume de bani, la toate examenele anuale, spun procurorii. Conform acestora, în urma cercetărilor s-a stabilit că în schimbul unor sume de bani studenţii primeau în timpul examenelor susţinute on-line răspunsurile corecte la testele grile, acestea fiindu-le trimise pe telefoanele mobile de către informaticienii instituţiei de învăţământ, prin mesaje text (SMS). 

 "În respectivele instituţii de învăţământ superior s-au constituit reţele infracţionale din care făceau parte cadre didactice, secretare şi alte categorii de personal nedidactic, precum şi foşti absolvenţi, cu rolul de a intermedia traseul banilor de la student la profesor/informaticieni contra unor comisioane, în vederea promovării frauduloase a studenţilor. Totodată, în acest mecanism, studenţi care au dat bani profesorilor pentru promovarea unor examene, în special cei care cunosc limba română, devin la rândul lor intermediari pentru alţi colegi. O modalitate de a intra în posesia banilor ce sunt oferiţi în schimbul promovării examenelor este aceea de a-i lăsa la unele puncte de schimb valutar ai căror administratori sunt în relaţii de prietenie cu cadrele didactice", afirmă procurorii Parchetului instanţei supreme.   

 

sursa:news.ro

 

Social
  • Marți, 16 Ianuarie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Percheziții la hoții de lemne din Prahova. VIDEO

Polițiștii prahoveni au desfășurat mai multe percheziții domiciliare la persoane bănuite că au tăiat ilegal lemne din pădure (video la finalul textului). Comunicatul IJP Prahova: La data de 12...