invidia-pe-facebook.jpg

Când vine vorba despre vitejie, suntem cei mai mari eroi, atât timp cât ne ascundem în spatele unei tastaturi. Vitejia pe internet te poate costa libertatea, când elanul bate neuronul.

 

Un argeşean a fost reţinut după ce a ameninţat o politistă pe Facebook. "Nu o mai suport, dacă nu o mută, o mut eu la cimitir", a scris şoferul. Bărbaul din comuna argeşeană Cocu, suspectat că a postat ameninţări la adresa unei poliţiste prin intermediul reţelei de socializare, a fost reţinut pentru ultraj, urmând să fie prezentat la Judecătoria Piteşti cu propunere de arestare preventivă, informeaza Agerpres.

Din primele cercetări a reieşit că bărbatul în vârstă de 34 de ani, de profesie şofer profesionist, a postat pe contul său de Facebook o fotografie a poliţistei care i-a reţinut permisul de conducere, precum şi o serie de comentarii care conţineau ameninţări la adresa vieţii şi integritătii corporale a acesteia. Bărbatul a fost audiat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, care au emis pe numele lui ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. 

Totul a pornit de la un control in trafic, când pentru abaterile constatate politista l-a informat pe şofer că va fi amendat şi că pemisul de conducere îi va fi suspendat, scrie ziarulargesul.ro."Îi făceam filmare cum o jumuleam fir cu fir şi unghie cu unghie pe viu, să vadă ce poate face un analfabet", ar mai fi scris şoferul pe Facebook, potrivit publicatiei citate.

Nu este singurul "viteaz" din online, iar cei care cred că ecranul poate fi ascunzătoarea perfectă pentru laşitate şi lipsă de civilizaţie, trebuie să ştie că pot avea oricând surprize. În urmă cu două zile, observatorulph.ro vă prezenta un alt caz de ameninţare online, însă cel vizat nu era poliţist... Detalii AICI.

Ameninţarea reprezintă fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere. Aceasta se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.