Surse%3A+%C8%98eful+Executivului%2C+Mihai+Tudose%2C+a+dat+%C3%AEn+lucru+rezolvarea+problemei+unui+avion+pentru+oficialii+Rom%C3%A2niei_629118.jpg

Impactul cazului poliţistului ucis la sfărşitul săptămânii trecute, dar si alte cazuri în care poliţiştii au fost victime, fără posibilitatea de a se apăra, i-a determinat pe responsabilii din Guvern să caute soluţii.

 

Primul ministru, Mihai Tudose, a anunţat în urma discuţiilor avute cu o delegaţie a Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, că va cere Ministerului de Interne o analiză a necesităţilor de dotare a poliţiştilor, pe baza căreia va prezenta o soluţie ”în cel mai scurt timp”. ”De asemenea, prim-ministrul Tudose a arătat că înţelege solicitările sindicatului cu privire la dotările de care au nevoie poliţiştii şi va prezenta în scurt timp o soluţie, urmare a unei analize cerute ministrului Afacerilor Interne, şi care să ţină cont de constrângerile bugetare”, precizează departamentul de comunicare al Guvernului.

În ce priveşte necesarul de personal, Tudose le-a spus celor din SNAP că soluţiile vor veni după încheierea procesului de auditare a posturilor din administraţia centrală, inclusiv a celor din poliţie. ”Totodată, prim-ministrul s-a arătat deschis la propunerea reprezentanţilor Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România de a flexibiliza modul şi perioada de şcolarizare a agenţilor de poliţie astfel încât promovarea în carieră să se facă treptat şi să se bazeze şi pe activitatea practică la locul de muncă”, informează Executivul. Totodată, au existat şi discuţii privind statutul poliţistului, în contextul în care trebuie găsit un echilibru între faptul că acesta nu este suficient protejat de lege, dar nici nu trebuie să abuzeze de statutul său, în condiţiile adoptării unor puteri sporite.

”Am discutat despre faptul că, odată cu Statutul poliţistului va avea loc şi o reformă în cadrul poliţiei pentru că trebuie să găsim mai mulţi oameni în stradă. Este o problemă veche pe care am mai spus-o şi nu s-a întâmplat până acum. Găsim puţini poliţişti în stradă şi mulţi în birouri”, a afirmat Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România.