MjE0ZTg3MzZhMTRmODAyMDYyNzk4NDk0OGFmYWU2NGU=.thumb (1).jpg

Combinatul de utilaj greu Fortus Iași, aflat în insolvență de 9 ani, riscă să intre în faliment din cauza faptului că Guvernul nu a modificat legislația în vigoare.

 

Modificarea ar fi permis Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), fosta AVAS, care este și acționarul majoritar, și principalul creditor al companiei, să șteargă datoria bugetară de aproape 235 de milioane de lei a combinatului către AAAS, potrivit Profit.ro. AAAS ar fi urmat să ia la schimb activul funcțional al unității industriale ieșene.

Fosta AVAS a preluat în 2012 de la ANAF o creanță a Fiscului asupra Fortus Iași în valoare de circa 172,5 milioane lei, la care s-au adăugat, în timp, datorii curente de 62,2 milioane lei. Preluarea a fost posibilă în urma unei OUG emise în acest sens de către Guvernul Ponta.

Planul de reorganizare al Fortus Iași prevede că datoria către AAAS urmează să fie stinsă prin darea în plată către instituție a activului funcțional al combinatului, aceasta urmând ulterior să înființeze o nouă companie , având ca bază de capital activul respectiv. Celelalte active, neesențiale, ale Fortus Iași, ar urma să fie vândute pentru achitarea datoriilor către ceilalți creditori, inclusiv către salariați.

 

Citește continuarea pe Digi24.ro

 

Național
  • Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Criminal periculos, evadat de la Psihiatrie

Un criminal periculos a evadat de la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri, din județul Iași. Sunt filtre în tot județul Iași. Bărbatul a fost condamnat în 2011 pentru că...