electr cas.jpg

Peste 550 de participanţi la Festivalul Electric Castle, din localitatea clujeană Bonţida, au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar cinci dintre aceştia au fost transportaţi la spital. Cele mai multe solicitări de asistenţă medicală s-au înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv 144 de cazuri.

 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), peste 260 de pompieri, medici de urgenţă şi studenţi voluntari SMURD din cadrul UMF Cluj au asigurat măsurile de intervenţie la Festivalul Electric Castle. Un număr de 557 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar cinci dintre acestea au fost transportate la spital. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind asistate 144 de persoane, scrie Agerpres.
Echipe de salvatori formate din militari şi voluntari ai ISU au patrulat în zonele unde au avut loc concerte, atât ziua cât şi noaptea. Pe durata festivalului, în zonă au fost montate două spitale mobile, deservite de personal şi echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj.  Zeci de mii de oameni au petrecut până dimineața pe domeniul Banffy din judeţul Cluj în ultima zi a festivalului Electric Castle. Distracția a început cu House of Pain și Şuie Paparude, iar la lăsarea întunericului pe scena principală au urcat membrii celebrei trupe Franz Ferdinand.
Aproape de miezul nopții, domeniul Banffy a răsunat de muzica celor de la Franz Ferdinand, acompaniată de un show vizual desfăşurat pe 600 de metri pătraţi de ecrane. După o pauză de trei ani, trupa a revenit pe scenă în primul şi singurul concert confirmat din Europa de Est. În ultima seară a festivalului, 60 de artişti au urcat pe scenă. Organizatorii au pregătit un spectacol cu fulgere de mii de volti şi un altul cu umbrele luminate.
În patru zile, aproximativ 150.000 de oameni au venit pe Domeniul Banffy din Cluj. 250 de trupe şi artişti au urcat pe cele nouă scene ale festivalului Electric Castle.