preoti1.jpg

Eugen Teodorovici, consilier al primului ministru, a declarat că se gândeşte ca şi biserica să plătească impozite. Prezent în cadrul unei emisiuni a postului digi24, Teodorovici a argumentat intenţia de a lua această măsură, pe care mulţi o credeau imposibilă.

 

Eugen Teodorovici, consilier onorific al premierului Mihai Tudose, va formula o propunere de impozitare a aparent intangibilei Biserici Ortodoxe Romane, susţinând că BOR "trebuie să înţeleagă şi să aleagă" deoarece "trăim în secolul XXI şi este nevoie de bani, de foarte mulţi bani la buget. '' 

Consilierul Teodorovici a fost ministru de finanţe, fiind în măsură să aibă astfel de abordări. ''Este vorba despre o discuţie cu BOR pentru a găsi o cale comună, de comun acord, cu cei din Biserică, pentru o astfel de abordare. Fie să retrocedăm ce au de retrocedat, şi atunci găsim o cale de impozitare, pentru că mi se pare normal..." a continuat acesta, subliniind că, dacă se calculează cu cât a finanţat statul român Biserica în ultimii 27 de ani "o să vedem că sunt sume foarte importante".

 

Conform hotnews, acesta a lansat şi un avertisment voalat la adresa BOR, afirmând că "mai sunt şi alte subiecte de unde statul poate să aduca bani şi pe care cu siguranţă Biserica nu le îndrăgeşte". "Nu vreau să dau exemple dar cred că toţi ne putem gândi la multe astfel de zone", a adăugat consilierul premierului. Întrebat dacă este vorba despre o eventuală impozitare a prostituţiei, Eugen Teodorovici a evitat un răspuns direct, mărginindu-se să afirme: "Sunt subiecte pe care probabil Biserica nu le îndrăgeşte dar trebuie să găsim un compromis. Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI, este nevoie de bani, de foarte mulţi bani", a spus Teodorovici.

 

Eveniment
  • Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Razie în oborul din Ploiești. VIDEO

În această dimineață, jandarmii au efectuat o razie în oborul din Ploiești, confiscând țigări de contrabandă. Comunicatul Jandarmeriei Prahova: Sâmbăta 23.09.2017, în jurul orei 09.20, un echipaj de...