NTA4MWJhMzViMzE1M2JhZGQ0NDRjNmUyNjc=.thumb.jpg

Vremea va deveni caniculară în primele trei zile ale săptămânii în curs în majoritatea regiunilor, cu temperaturi maxime în jurul valorii de 38 de grade Celsius, dar începând de joi vor apărea manifestări specifice instabilității atmosferice, cu valori termice ușor mai coborâte decât cele normale, titrează Digi24.ro, citând un oficial ANM.

 

„Luni, vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, iar în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și local în Oltenia și sudul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic în creștere. Indicele de temperatură umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 28 de grade Celsius pe Litoral și 37 de grade Celsius în Banat. Și la București vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 34 de grade Celsius, dar și disconfort termic ridicat. Indicele de temperatură umezeală va depăși ușor și aici pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat”, a menționat Boariu.

Marți, în București, va fi o vreme călduroasă, caniculară după-amiaza, și o maximă termică în jurul valorii de 35 de grade Celsius.

 

„După această perioada caniculară vom avea și manifestări specifice instabilității atmosferice. Astfel, în sud și sud-estul țării pe parcursul zilei de miercuri va mai fi local caniculă, cu temperaturi maxime care vor urca până în jurul de 37 de grade Celsius, însă în jumătatea nordică a țării și în zonele de deal și de munte, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce vor putea lua aspect de vijelie. Pe suprafețe mici vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor apărea doar pe arii restrânse”, susține Boariu.

În ceea ce privește Capitala, meteorologul de serviciu al ANM a precizat că miercuri se va înregistra o temperatură maximă de 35 — 36 de grade Celsius, dar și disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare spre seară când vor fi posibile ploi de scurtă durată, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.