- Publicitate -
- Publicitate -

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului – LIVE

Buze, Grasu și Gigi, reținuți de DIICOT. Foloseau metoda Maradona

Data:

LmpwZyZ3PTgwMCZoYXNoPTk5ZDkwMDllMTJiMDFmYWEyNmQ2ZTUxZmI0MGE3NTFk.thumb.jpg

11 persoane au fost reținute, iar alte cinci puse sub control judiciar, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat.

- Publicitate -

Comunicatul DIICOT

La data de 27.06.2017  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor :

    1.IOVA PAUL zis „Ion Petrişor”, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, tâlhărie calificată, instigare la înşelăciune, instigare la mărturie mincinoasă, instigare la furt calificat şi înşelăciune.

- Publicitate -

    2.IOVA AUREL zis „Ghiniţă”, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj în formă continuată, tâlhărie calificată, înşelăciune, contrabandă în forma asimilată.

    3.DUMITRESCU CRISTIAN-MARIUS zis „Buze”, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şi şantaj în formă continuată.

    4.FILIPESCU ALEXANDRU IONUŢ zis „Nee”, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la şantaj, tâlhărie calificată şi uzurpare de calităţi oficiale.

- Publicitate -

    5.BALCAN MARIAN zis „Marian Grasul”, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie calificată, înşelăciune şi complicitate la furt calificat.

    6.IOVA FĂNEL zis „Gigi”, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la înşelăciune.

    7.COZIANU GRAFI LUCIAN, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

- Publicitate -

    8.COZIANU RICHARDO, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la înşelăciune.

    9.IOVA GABRIELA, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la înşelăciune.

    10.IOVA SAMIR, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat.

- Publicitate -
  1. UDILA GHEORGHE zis Diţă,  pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

    De asemenea, procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus faţă de inculpaţii  ŞERBAN SORINA ARIANA, TĂNASE CRISTIAN, ŞERBAN IONEL, DONA AMALIA CLAUDIA şi STANCU MIHAI măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii Iova Paul zis Ion Petrişor, Iova Aurel zis Ghiniţă şi Dumitrescu Marius Cristian zis Buze au constituit un grup criminal organizat, iniţial în scopul comiterii infracţiunii de şantaj, grup în cadrul căruia au fost atraşi ulterior şi inculpaţii Filipescu Alexandru Ionuţ zis Nee, Balcan Marian zis Marian Grasul, Iova Fănel zis Gigi, Iova Samir, Iova Gabriela, Cozianu Grafi Lucian şi Cozianu Richardo, fiecare participând, în funcţie de calităţile şi specilizarea deţinută, la comiterea unei game variate de infracţiuni, majoritar contra patrimoniului, planificate riguros de către inculpatul Iova Paul, ale cărui sarcini erau respectate cu stricteţe de către „locotenenţii săi”.

    În această manieră, membrii grupării au comis o paletă largă de infracţiuni, recurgând, de fiecare dată, la o cunoaştere temeinică atât a viitoarelor victime, cât şi a “scenei” faptei, prin acţiuni concertate de documentare, desfăşurate cu o logistică ce includea mijloace de supraveghere tehnică şi alte echipamente aflate, în mod curent, în dotarea trupelor speciale de intervenţie (cătuşe, replici ale unor arme, insigne inscripţionate “Poliţia”, cagule, aparate electroşoc). O parte a infracţiunilor reţinute în sarcina inculpaţilor au fost comise prin acte de violenţă fizică şi psihică exercitate împotriva unor persoane incapabile să reclame aceste agresiuni întrucît, fiind implicate la rândul lor în activităţi ilicite, nu îndrăzneau să solicite protecţia organelor judiciare, aspect speculat de inculpaţi.

- Publicitate -

    În baza unei minuţioase organizări în plan logistic, deţinând un veritabil arsenal de bunuri aflate în mod uzual în dotarea organelor de anchetă, maeştri în arta disimulării şi buni cunoscători ai unor metode şi tehnici de intervenţie specifice poliţiei, inculpaţii nu au ezitat să-şi decline, în mod fals, astfel de calităţi oficiale, aplicând tradiţionala metodă “Maradona” pentru a-şi procura, ilicit, foloase de natură pecuniară. În acelaşi timp, membrii grupării au dovedit  o bună cunoaştere a psihologiei umane, relevată la un nivel maxim în cazul comiterii infracţiunilor de înşelăciune prin  metoda “şmenului”, când mijloacele utilizate pentru distragerea atenţiei victimei denotă extraordinara coeziune psihică a făptuitorilor, ale căror roluri se completează perfect, într-un scenariu insidios, elaborat şi exersat în timp, subsumat obţinerii unor foloase materiale.

    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză  au fost găsite şi ridicate 16.391 bancnote de 500 euro, 100 euro şi 50 de euro, având pe o parte inscripţionate reclamă, a căror valoare totală însumată este de 2.785.550 euro.

    – 43 hârtii de forma unor bancnote de 500 euro, a căror valoare totală însumată este în sumă de 21.500 euro.

- Publicitate -

    – 9536 bancnote de 100 lei şi 50 lei, având pe o parte inscripţionate reclamă, a căror valoare totală însumată este de 949.800 lei.

    – sumele de  16.300 euro, 900 lire sterline, 500 dolari ,3.200 lei,  1 lampă cu lumină ultraviolet, 3 bucăţi girofar cu lumină de culoare albastră, 1 sirenă auto, 2 seturi plăcuțe de înmatriculare auto, 3 cagule, elemente echipament tactic protecţie şi intervenţie (veste multifuncţionale, bluzon, pantaloni, genunchiere, tibiere, mănuşi tactice fără degete), 1pereche cătușe, un portofel de culoare neagră  în interior având un înscris tip legitimație cu inscripția POLIȚIA ANTIDROG  emisă la data de 12.09.2000, cu o ștampilă ilizibilă, fără foto,3 tocuri pistol, o armă din material plastic cu inscripția COMBAT ZONE, model 4RIS împreună cu un încărcător de culoare neagră, un pistol model SIGSAUER model P226 seria 29072889, având aferent un încărcător gol, un pistol de culoare neagră, fără țeavă, fără încărcător, fără serie, fabricat în Taiwan, 1 armă de vânătoare cu alice marca Benelli și 63 cartuşe cal. 12 deținută legal predată serviciului Arme din cadrul I.P.J. Timiș, un aparat de tip electroșoc, având inscripționată seria TW809POLICE și o husă de culoare neagră,1 box metallic,36 instrumente folosite la spargerea locuinţelor.

    În vederea recuperării prejudiciului cauzat a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra a 4 autoturisme aparținând inculpaților.

    În cursul zilei de astăzi inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă penru o perioadă de 30 de zile.

    Față de inculpatul Udila Gheorghe procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

    Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul D.G.P.M.B.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -