rezultate_evaluarea_nationala_2015_0.jpg

Conform calendarului afişat de Ministerul Educaţiei Naţionale, luni 26.06.2017, este ziua în care se vor afişa rezultatele examenului de la Evaluarea Naţională.

 

UPDATE S-au afișat notele pe edu.ro .Verifică notele obținute la Evaluarea Națională de elevii din Prahova AICI

Ora 16.00 este comunicată pentru afişare, în timp ce eventualele contestaţii pot fi depuse până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 30 iunie. Lucrările sunt corectate în centre zonale, altele decât cele în care s-au desfăşurat probele de examen. La nivel naţional prezenta la proba de limba romana a fost de 97,33%, iar la matematica 97,17%.

 

În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, "nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii". MEN reaminteşte că media generală obţinută la Evaluarea Naţionala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învaţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generala la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).