tren-ucuresti-salonic.jpg

Cu trenul în Grecia - e noua variantă de transport pentru vacanţele la Salonic sau în zonă. Biletul e doar 45 de euro pe ruta Bucureşti-Salonic. Ce-i drept, veţi face 17 ore, mult mai mult decât cu maşina! Dar asta nu înseamnă că nu puteţi numi călătoria o experienţă plăcută. Puteţi admira în voie peisajele din Bulgaria şi Grecia şi, cel mai important, la sosire veţi fi cu siguranţă mai odihniţi decât dacă aţi fi mers cu maşina.

 

Nu a fost aglomerație în trenul care a plecat din Gara de Nord, via Sofia, spre Salonic şi Istanbul. 20 de persoane s-au urcat din București, în conditiile în care garnitura are 150 de locuri. Trenul merge săptămânal spre Salonic şi zilnic spre Istanbul. Cei mai mulţi călători erau străini: din Israel, Bulgaria, Grecia sau din Olanda.

„Cu trenul e mult mai ieftin şi în atâtea ore dormim şi suntem acolo”, spune un călător.

„Terminăm stagiul Erasmus şi ne întoarcem în Grecia. Avem bagaje multe şi ar fi fost foarte scump să luăm avionul”, arată un altul.

 

„Este o călătorie foarte lungă, dacă ar putea fi mai scurtă, ar fi perfect!”, spune un al treilea.

În ciuda celor 17 ore petrecute pe drum, unii pasageri văd călătoria ca pe o aventură. Este și cazul unei turiste care face turul Europei.

Citește continuarea pe digi24.ro