minciune-fructe-legume-romanesti.jpg

Pieţele din Bucureşti sunt invadate de legume şi fructe de import care pot trece oricând drept produse româneşti, pentru că vânzătorii nici nu scriu pe etichetă de unde le aduc, şi nici nu au acte de provenienţă. Inspectorii Ministerului Agriculturii au controlat în ultima săptămână zeci de pieţe bucureştene. Au mai descoperit şi că producătorii au pe tarabă mai multe roşii şi castraveţi decât au recoltat. Amenzile date depăşesc 17.000 de euro.

 

Inspectorii Ministerului Agriculturii vor să afle dacă vânzătorii din pieţe au atestat de producător şi documente de provenienţă pentru legumele şi fructele de pe tarabă. Sunt suspiciuni deja în cazul a 240 de producători, care nu ar putea justifica întreaga marfă expusă.

În 10 minute, acest comerciant a schimbat eticheta cartofilor vânduţi - a scris produs în România - abia după ce a fost luat la întrebări de inspectori.

Cei care caută marfă românească în pieţe spun că nu ştiu dacă e vorba despre produse din Polonia, Grecia, Turcia sau România, pentru că vânzătorii nu scriu pe etichetă.

 

„Am admirat ieri dimineaţă când am trecut nişte cireşe superbe forma aceea de inimă de bou, dar erau greceşti, că am întrebat-o pe vânzătoare: te rog să te uiţi în ochii mei! După formă semănau cu cele româneşti, dar erau greceşti”.

Citește continuarea pe digi24.ro