iluminat-public-led-ieftin.jpg

Consumul de electricitate a scăzut în primul trimestru cu 0,3%. Una dintre explicațiile oferite de Statistică, instituția care a oferit joi cifrele, este aceea că a scăzut consumul primăriilor cu iluminatul public. În ultimul an a juns la modă cel care folosește LED.

 

Consumul de energie electrică din România a scăzut în primele trei luni din 2017 cu 0,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 14,29 terawatt-oră (TWh), deşi după primele două luni se înregistra un avans de peste 2%, pe fodul reducerii iluminatului public de către primăriii şi stagnării consumului populaţiei şi din companii, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit News.ro.

După primele două luni din acest an s-a înregistrat un avans de 2,2% al consumului de electricitate. 

Statisticile oficiale arată că, în perioada ianuarie-martie, autorităţile locale au făcut economii la iluminatul public şi au tăiat semnificativ consumul de energie electrică, iar consumul populaţiei a revenit pe minus.

 

"Consumul final de energie electrică în trimestrul I 2017, a fost de 14.295,1 milioane kWh, cu 0,3% mai mic faţă de trimestrul I 2016; iluminatul public a înregistrat o scădere cu 6,6%, iar consumul populaţiei a scăzut cu 0,8%", se precizează în comunicatul INS.

Citește continuarea pe digi24.ro

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Spotify se lansează pe piața din România

Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de music streaming online din lume, se pregătește să pătrundă și pe piața din România, la finalul lunii noiembrie, pe data de 28, scrie Manafu....