cfr-vagoane-marfa-fier.jpg

Membrii reţelei care a păgubit CFR Marfă cu peste 6 milioane de euro foloseau un limbaj codat, asemenea marilor grupări de infractori, spun procurorii DIICOT. Foştii directori generali ai CFR Călători Mihuţ Crăciun şi Pavel Bărculeţ rămân în arest preventiv, a decis Curtea de Apel Timişoara. Hotărârea este definitivă. Instanţa a respins apelurile făcute de toţi ce 11 inculpaţi din dosar aflaţi în arest preventiv, arest la domiciliu sau sub control judiciar.

 

Procurorii DIICOT spun că din reţeaua care a păgubit CFR Marfă cu 6,3 milioane de euro făceau parte directori din structura centrală a companiei, şefi de filiale din Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara şi oameni de afaceri. 2.450 de vagoane din oţel ar fi fost casate fără ca în acte să fie specificat metalul din care sunt făcute. Ar fi fost apoi vândute ca fier vechi, la Bursa de Marfă. Beneficiarul ar fi fost firma Remat Călăraşi. Discuţii între cei implicaţi se purtau într-un limbaj codificat, spun anchetatorii.

„La ora 14.20, Tawil Abbas (patronul Remat Călăraşi - n.r.) a fost sunat de către numitul Alex Teșoi, reprezentantul Silcotub. (...) În timpul discuțiilor, cei doi au folosit sintagma "pentru greu special, 250 de dolari pe tonă" și pentru "mediu, dacă e mediu din ăla industrial... 240 dolari pe tonă!", făcând referire la tabla obținutăm din valorificarea vagoanelor. Alex Teşoi a acceptat 255 pentru greu special și 180 pentru șpasn”, se arată în referatul DIICOT.

Ciitește continuarea pe digi24.ro