perchezitii alba

Poliţiştii din Alba desfăşoară, marţi dimineaţă, 24 de percheziţii la firme care lucrează cu primării şi instituţii publice şi la şi locuințele unor administratori ai societăţilor respective, într-un dosar de evaziune fiscală. Suspecţii ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive folosind firme „fantomă”, iar prejudiciul estimat până acum depășește 400.000 de lei.

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a spus că în acest dosar sunt vizate firme care au contracte cu mai multe primării şi instituţii publice din judeţul Alba, în special firme de construcţii sau amenajări, potrivit News.ro.

„Activităţile se desfăşoară la locuinţele a 11 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea. Agenţii economici vizaţi ar fi oferit, în principal, servicii de reabilitare şi întreţinere imobile. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 - 2015, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă”, a spus Prodan.

Citește continuarea pe digi24.ro