sfaturi balena

Un joc periculos, inventat de un tânăr din Rusia, pare să fi ajuns și în România. Mai multe incidente în care adolescenți par să fi căzut victime controversatului joc „Balena albastră” au avut loc în ultimele zile. Cinci copii din Iași au ajuns la spital, iar o fată din Timișoara povestește clipele de groază prin care a trecut după ce a fost atrasă în acest joc. Jurnalistul Cătălin Striblea vine cu 10 sfaturi pentru părinți, astfel încât copiii lor să fie feriți de pericolele ascunse ale internetului.

 

„Copilul tău este doar la câteva clickuri distanță de o zonă tenebroasă, la câteva minute distanță de posibili infractori, dar cel mai probabil este mereu amenințat de umilință publică, de expunere rușinoasă, de colegi sau alți copii care vor să-i fac o farsă, o glumă sau care pur și simplu vor să se dea mari”, scrie jurnalistul pe blogul său.

Cătălin Striblea a adunat 10 reguli care, în opinia sa, îi pot proteja pe copii:

1. Explicați-le tot timpul că internetul nu este doar un loc de joacă. Spuneți-le că este periculos și că nu au voie să vorbească cu străini, așa cum nu au voie nici în viața reală. Povestiți-le lucrurile rele care li s-au întâmplat altora.

 

2. Urmăriți tot timpul pe ce site-uri intră copiii. Sunt aplicații specializate, în caz că șterg datele din History. Chiar și antivirușii vă oferă acum posibilitățile astea. Dar nu e întrutotul de ajuns.

3. Stabiliți împreună parolele sau cereți-le parolele de la diverse conturi de rețele sociale. Posibil să se lase cu plânsete, dar viața este dură.

Citește continuarea pe digi24.ro