canabis.jpg

Ploieşteanul Sebastian Niculae (27 de ani) ar putea intra într-un top al celor mai nătângi traficanţi de canabis din lume. Factura uriaşă de la energie l-a dat de gol că are o cultură de canabis în apartament.

 

Sebastian Niculae a închiriat un apartament în Sectorul 2 al Capitalei pentru a improviza o mică cultură de plante interzise, părea că şi-a luat toate măsurile de precauţie pentru a nu fi prins de Poliţie: şi-a etanşeizat uşa de la intrare şi a achiziţionat inclusiv un dispozitiv de etanşeizare a mirosului emanat de plante. I-a scăpat totuşi ceva. Consumul foarte mare de curent electric a pus pe gânduri autorităţile care au descins în apartamentul închiriat pentru a vedea ce se întâmplă acolo.

Pentru a pune pe picioare cultura de canabis, Sebastian Niculae a cumpărat diverse sisteme de irigare, iluminare şi climatizare, din cauza cărora apartamentul pe care traficantul l-a închiriat ajunsese să înregistreze şi de 130 de ori mai mult consum de energie electrică faţă de media celorlalte locuinţe. Oamenii legii au verificat, într-o primă fază contorul de curent electric, şi au observant că la apartament a fost un consum de 96 kilowaţi în 5 zile. Poliţiştii au continuat verificarea contorului, şi au notat că pentru o perioadă de 28 zile, apartamentul a cosumat 683 kilowaţi.

Citeste mai mult: adev.ro/on2f5x