angajari mai

Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) a început să funcţioneze de câteva zile ”la nivel de microorganism”, în această perioadă se fac fişele de post pentru tot personalul şi săptămna viitoare încep recrutările, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale. Potrivit acestora, DGPI va funcţiona cu un deficit de aproximativ 700 de persoane, iar puţin peste 200 de cadre militare şi-au manifestat intenţia de a ieşi la pensie, însă aşteaptă semnale politice privind viitorul Legii pensiilor militare.

 

”Cei care au fost puşi la dispoziţie la DGPI sunt undeva la două sute şi ceva care şi-au manifestat intenţia de a ieşi la pensie, dar încă nu au făcut-o. O parte din ei e posibil să se mai gândească şi să se hotărască totuşi că e mai interesant să-şi continue activitatea, chiar dacă riscă să nu mai prindă o pensie la fel de bună în câţiva ani”, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale, precizând că deocamdată nu sunt dosare de pensionare depuse la DGPI, doar semnalele primite.

Sursele citate au mai menţionat că decizia lor de a se pensiona va depinde foarte mult şi de semnalele pe care le vor primi de la viitorul Parlament şi Guvern, legate de modul în care se vor calcula pensiile cadrelor militare. arătând, totodată, că ”muţi dintre cei care şi-au exprimat intenţia de a se pensiona au mers pe ideea că după acest Guvern şi alegeri... potopul”.

Sursele au precizat că în cazul în care li se dau semnale clare de la majoritate că nu se ia nimeni de legea lor o perioadă stabilită, ”atunci probabil se vor relaxa şi ei”.

 

De asemenea, referitor la Direcţia Generală de Protecţie Internă, ca structură, aceleaşi surse au afirmat că ”e în stare de microorganism, a început să funcţioneze deja de câteva zile” şi în această perioadă se fac fişele de post pentru tot personalul, iar de săptămâna viitoare vor începe recrutările.

Citește articolul integral pe digi24.ro