otopeni uber

Taximetriştii de pe Aeroportul Internațional Henry Coandă ameninţă că se vor retrage dacă nu va fi eliminată reclama care încurajează călătorii să apeleze la serviciile de transport în sistem UBER.

 

Companiile de taximetrie care au contract cu Aeroportul Internațional Henry Coandă se vor retrage, de săptămâna viitoare, dacă nu va fi eliminată reclama care încurajează călătorii să apeleze la serviciile de transport în sistem UBER.

"Suma pe care o plătim aeroportului este de circa 220.000 de euro anual, pentru a ne da dreptul să operăm în zona aeroportului. Conducerea Aeroportului Henri Coandă, din București, ignoră absolut toate problemele pe care le-a creat pirateria taximetriștilor care operează ilegal în zona aeroportului și permite accesul mașinilor în sistem UBER", se arată într-un comunicat al  COTAR (Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor autorizaţi).

 

Potrivit taximetriştilor, aeroportul a permis amplasarea unui panou publicitar, din care cetățenii români sau străini care au nevoie de transport înțeleg că UBER este compania acreditată inclusiv pentru a face transferuri de la aeroport către orice destinație.

"Probabil că au uitat cei care conduc aeroportul de la Otopeni că o studentă din Japonia a fost ucisă cu bestialitate, acum câțiva ani, de un „pirat" care se ocupa cu racolarea de clienți dezinformați și creduli. Înțelegem că se încurajează pirateria, cu absolut toate consecințele acestei activități, pe Aeroportul Henry Coandă, însemnând frauda fiscală, distrugerea imaginii României în lume și, pe cale de consecință, subminarea economiei naționale, dar și alte fapte penale, de la agresiuni, sechestrare de persoane și tâlhărie, până la viol și crimă! Victime de acest fel deja existând în ultimii ani. Iar activitatea persoanelor care practică pirateria în taximetrie, mai ales în sistem UBER, nu poate fi verificată și controlată, astfel încât este posibil să li se întâmple orice clienților care aleg aceste servicii nereglementate în România și fără garanții", mai spun şoferii revoltaţi.

sursa: realitatea.net