soferi trimisi in judecata

Procurorii din Călăraşi au început urmărirea penală pentru 11 conducători auto implicați în accidentul carambol de pe A2, petrecut în condiții de ceață densă în data de 5 noiembrie.

 

Potrivit reprezentanților Parchetului, cei 11 șoferi sunt suspectați pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, anunţă Agepres.

Inițial dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară, iar apoi a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

În dimineața zilei de 5 noiembrie, un accident rutier carambol în care au fost implicate mai multe autovehicule s-a produs pe A2, circulația fiind întreruptă peste o jumătate de zi la km 67 al autostrăzii, pe sensul de mers București — Constanța, în zona Lehliu-Gară, și deviată de la km 64 al autostrăzii pe DN 3A Lehliu-Gară — Drajna.

Peste 100 de salvatori au intervenit la locul accidentului în care au murit patru persoane, iar 41 de răniți au fost transportați la spitale. În accident au fost implicate 29 de mașini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane și un camion

Potrivit polițiștilor de la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Rutiere, din cercetările efectuate la fața locului a rezultat faptul că principalele cauze de producere a acestui eveniment rutier sunt viteza neadaptată condițiilor meteo rutiere, respectiv ceață, cu vizibilitate pe alocuri sub 20 de metri, și nepăstrarea distanței în mers față de autovehiculul din față.