indemnizatie crestere

Un român primește de la statul român 47 mii de lei pe lună, ca indemnizație pentru creșterea copilului, dup[ ce a fost eliminat plafonul de 85% din venituri. Este vorba despre un notar public din Iași, un bărbat, care a ales să între în concediu de creștere a copilului.

 

Un bărbat din Iași a ajuns să primească de la statul român, lună de lună, o sumă de bani la care majoritatea oamenilor abia visează. Și asta pentru că acea persoană să stea acasă și să aibă grijă de copil.

Nici mai mult nici mai puțin persoana respectivă ridica de la statul român 47 mii de lei pe luna, ca indemnizație pentru creșterea copilului, scrie bzi.ro.

Este vorba despre un notar public din Iași, un bărbat, care a ales să între în concediu de creștere a copilului și prin urmare a ajuns să încaseze o asemenea indemnizație. Bărbatul se adaugă la alte câteva sute de mii de ieșeni care primesc bani de la stat prin intermediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Iași.

 

"Indemnizatia pentru cresterea copilului nu mai este plafonata la 85 la suta din veniturile realizate, având stabilite drepturi la indemnizatie si de 47.000 lei/lunar pentru un titular", au aratat reprezentantii Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Iasi.

sursa: realitatea.net