john brancusi

John Constantin Brâncuși Moore, în vârstă de 82 de ani, unicul urmaş al celebrului artist român Constantin Brâncuşi, a murit la Paris. 

 

John Moore a trăit toată viaţa lui în capitala Franţei, unde a lucrat ca fotograf la celebrul cabaret Crazy Horse. Rodul unei relaţii amoroase a lui Brâncuşi cu Vera Moore, fosta sa secretară şi o pianistă foarte apreciată acum peste 80 de ani, John Moore nu a fost niciodată recunoscut de artistul născut la Hobiţa (judeţul Gorj).

Născută în Noua Zeelandă, Vera Moore l-a întâlnit pe Brâncuşi în 1930, pe când ea avea 34 de ani, la un concert desfăşurat la Londra, prin intermediul unui prieten comun, Jim Ede. Din legătura lor pasională, ascunsă mult timp – de ochii lumii – în spatele funcţiei de secretară a artistului pe corespondenţa în limba engleză, Vera i-a dăruit sculptorului un copil, pe 15 septembrie 1934, când ea avea 38 de ani, iar el împlinise 58, scrie Libertatea.ro.

 

Național
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Principesa Marina Sturdza a murit în exil

Principesa Marina Sturdza a murit. Descendentă a unei importante vechi familii românești, Marina Sturdza s-a stins la vârsta de 65 de ani, după ce a trăit în condiții modeste în exil, în Canada....