vremeaa

După temperaturile neobişnuit de ridicate pentru această perioadă, până la 18 grade în Dealurile de vest, de duminică vremea se schimbă. În sud şi în est local va fi nebulozitate joasă, asociată izolat şi trecător cu burniţă sau ploaie slabă, iar valorile termice, în special cele minime, se vor situa peste mediile multianuale. 

 

Duminică, în regiunile sudice şi estice vremea se va răci uşor şi va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă, local ceaţă şi pe arii restrânse burniţă sau ploi slabe. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în restul teritoriului, valorile termice vor continua să caracterizeze o vreme caldă pentru această dată din an, cerul va fi variabil, iar ceaţa va fi prezentă doar izolat, în special în zonele depresionare. Vântul va sufla cu unele intensificări în Banat, Moldova şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 grade estul Transilvaniei şi 15..16 grade în Dealurile de vest. 

Şi în prima zi a săptămânii viitoare în sudul şi în estul ţării vremea se va menţine în general închisă, cu nebulozitate joasă şi local ceaţă, burniţă sau ploaie slabă dar şi temperaturi scăzute faţă de celelalte regiuni, unde valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

 

În următoarele zile, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie în cea mai mare parte a ţării. În special în regiunile extracarpatice, pe arii restrânse vor fi burniţe sau ploi slabe, iar în zonele joase de relief va fi semnala ceaţă. 

Citește continuarea pe adevarul.ro