turisti blocati

Opt turişti sunt blocaţi la o pensiune din Munţii Şureanu, judeţul Alba, fără curent electric şi căldură, din cauza ninsorii puternice şi a vântului, şi nu pot pleca deoarece zăpada ajunge în unele zone la circa un metru. 

 

Cei opt turişti sunt blocaţi, fără căldură şi curent electric, la o pensiune din Munţii Şureanu, judeţul Alba, zăpada ajungând în unele zone la circa un metru, potrivit unuia dintre ei, potrivit Mediafax.

”Suntem fără curent electric şi căldură de la trei dimineaţa. Ninge în continuare şi vântul este foarte puternic. Sunt troiene de zăpadă care ajung la un metru”, a declarat unul dintre turiştii blocaţi.

 

Acesta a afirmat că persoanele blocate nu pot coborî spre Oaşa din cauza stratului mare de zăpadă care s-a aşternut pe şosea.

Ofiţerul de serviciu al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că există într-adevăr turişti cazaţi în Munţii Şureanu care au reclamant că nu pot părăsi pensiunea din cauza zăpezii, cerând ajutorul autorităţilor.

Pe pagina de Facebook a pensiunii au fost postate, duminică dimineaţă, mai multe imagini, administratorul precizând că ”zăpada s-a depus în strat gros, iar iarna îşi intră în drepturi pentru un nou sezon”.

Judeţul Alba se află sub avertizare cod galben de vânt puternic şi ninsori moderate cantitativ.

sursa: realitatea.net