accident3

În această dimineață, trei persoane și-au pierdut viața și alte 50 au fost rănite în urma unui accident în lanț petrecut pe autostrada București – Constanța. Administratorul drumului, CNAIR, susține că în momentul producerii accidentului panourile de avertizare funcționau.

 

Comunicatul CNAIR:

În urma accidentului rutier de astăzi de pe A 2, București – Constanța, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face următoarele precizări:

  • Pentru panourile VMS cu mesaje variabile disponibile pe tronsoanele de autostrăzi din România, toate mesajele sunt afișate în baza unui protocol între CNAIR SA și Poliția Autostrăzi, după notificarea administratorului drumului de către Poliția Autostrăzi.
  • În momentul producerii accidentului panourile funcționau. Pe acestea rula mesajul Atenție ! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !”.
  • Mesajele afișate, în format text sau pictograme, rulează în funcție de situația din teren, doar la notificarea Poliției Autostrăzi.
  • Aceste panouri informative au ca principal scop oferirea participanților la trafic de informații suplimentare pentru siguranța circulației și nu sunt indicatoare rutiere obligatorii ce se regăsesc în codul rutier.

CNAIR SA face apel încă o dată la toți conducătorii auto să respecte regulile de circulație, în special să adapteze viteza la condițiile de drum.

 

 

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită şi semnalizarea rutieră temporară.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.   

 

 

Auto-moto
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident pe DN1A, la Cheia. Trafic îngreunat

Un nou accident rutier, în Prahova. Un autoturism a intrat în coliziune cu o cisternă încărcată cu lapte. Trei persoane au fost rănite, urmare a coliziunii unui autoturism cu o cisternă, pe DN1A, la...