stefan lungu

Fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, susţine că fostul ministru i-ar fi dat un bileţel cu întrebările care urmau să-i fie puse de procurori la DNA Alba Iulia, unde fusese convocat într-un dosar al omului de afaceri Adrian Gărdean.

 

Elena Udrea spune că este exclus să-i fi dat un asemenea bileţel şi îl acuză că minte şi că face "un joc ciudat" pentru anchetatori, care îşi dau seama că învinuirile din dosarul Gala Bute nu sunt susţinute de probe.

Fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, a relatat, la Antena 3, că, în 2011, după plecarea din Ministerul Dezvoltării, a primit înştiinţare că trebuie să se prezinte la DNA Alba Iulia, iar el şi-a sunat fosta şefă, pe Elena Udrea, spunându-i că a fost convocat, relatează news.ro.

 

"Am fost chemat la cabinetul ministrului. Am fost consiliat de doamna ministru şi mi s-a oferit un avocat. Un avocat celebru. Un apropiat", a povestit Lungu, precizând că avocatul respectiv nu o reprezintă pe Udrea, dar reprezintă membri ai familiei lui Traian Băsescu.

"Am primit o recomandare, dar, mai mult de atât, am primit inclusiv un bileţel, o notă, în care mi se relata cam ce urmează să fiu întrebat de DNA", a susţinut Lungu, care a menţionat că a primit bileţelul de la Elena Udrea şi că la DNA a constatat că întrebările erau cele din bileţel, dar într-o altă formulare.

Ştefan Lungu a declarat că dosarul de la DNA Alba Iulia îl privea pe Adrian Gărdean şi că Elena Udrea nu era implicată în dosar.

În aceeaşi emisiune, Ştefan Lungu a spus că Gărdean l-a rugat să îi ducă o geantă cu 200.000 de euro secretarului general al ministerului, Gheorghe Nastasia.

El spune că a discutat o singură dată cu Udrea despre Adrian Gărdean, când i-a transmis acesteia că omul de afaceri are de recuperat bani pentru lucrări efectuate şi că firma lui este ameninţată de faliment, răspunsul fiind că acesta este "omul lui Tăriceanu". "Din acel moment relaţia Gărdean - Udrea prin mine s-a întrerupt", a susţinut fostul consilier.

În replică, Elena Udrea neagă că i-ar fi dat lui Ştefan Lungu un astfel de bileţel şi îl acuză pe acesta că face jocul procurorilor.

"Este exclus ca eu să-i fi dat vreodată un bileţel cu întrebările de la DNA. Este o minciună prin care Ştefan Lungu face un joc ciudat pentru anchetatorii care realizează că acuzaţiile din Gala Bute nu se susţin cu probe. Despre episodul discuţiei în care Lungu mi-a prezentat o citaţie la DNA Alba am vorbit eu atât în faţa procurorilor, cât şi la instanţă, cu scopul de a arăta că doar la acel moment am aflat chiar de la Ştefan Lungu că avea o colaborare financiară cu Adrian Gărdean şi că se ştiau de câţiva ani. S-a întâmplat in septembrie 2011 şi nu la biroul meu, ci la un eveniment al PDL Tineret Bucureşti, organizat la Cinema Scala, lucru confirmat în timpul urmaririi penale de către Ştefan Lungu", a scris Elena Udrea, pe Facebook.

Citește articolul integral pe rtv.net

 

Politic
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Ponta dezlănţuit în miez de noapte, chiar de ziua lui

Se scot săbiile între cei care, până mai ieri, erau în aceeaşi barcă. Speriat de consecinţe, liderul PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe Victor Ponta că a stat cu mâna pe sus şi s-a cerut la DNA, pentru a-l...