vremea

Duminică, vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal la aceasta data în cea mai mare parte a ţarii. Cerul va fi temporar noros. Se vor semnala precipitaţii mai ales sub forma de ninsoare, pe arii relativ extinse, în zona montana, unde se va depune strat nou de zapada, predominant ploi în Maramureş, local în Transilvania şi Moldova şi numai ploi, izolat, în restul teritoriului.

 

Vântul va avea intensificari temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafala de pâna la 50...60 km/h în nord-est şi sud-vest, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, de peste 60...80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade.

Vremea în Bucureşti

În capitala, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorari trecatoare, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade. 

Vremea la munte

 

La munte, cerul va fi temporar noros, pe arii relativ extinse vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zapada. Vântul va avea intensificari temporare îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, cu viteze la rafală de peste 60...80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea. Temperatura aerului va fi în scădere.

Luni şi marţi

Luni, vremea se va raci. Cerul va fi temporar noros si vor fi precipitatii, pe arii relativ extinse, sub forma de ninsoare în zona montana, unde se va depune strat nou de zăpadă, mixte în Maramures, Transilvania si Moldova si izolat, predominant sub forma de ploaie, în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare mai ales în est, aici vitezele la rafală vor atinge 50...60 km/h şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde rafalele vor depăşi 60...80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade la Miercurea Ciuc si 14 grade la Drobeta Turnu Severin. Dimineata, pe arii restrânse, va fi brumă.

 

Şi în Capitală vremea se va răci uşor, 1-3 grade dimneaţa şi 12-13 grade la amiază. Cerul va avea înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse.

Marti, vremea va fi rece în majoritatea zonelor, temperaturile maxime urmând a se încadra între 4-5 grade in depresiunile transilvane si in nordul Moldovei si 13 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de nord-est a teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în Moldova și în estul Transilvaniei și mai ales sub formă de ploaie în Dobrogea și în Muntenia. Vântul va avea unele intensificări în zona montana, dar și în est și sud-est. Dimineața, local, va fi brumă.

În Bucureşti, vremea va fi rece: în jur de 0 grade dimineaţa şi condiţii de brumă şi 11-12 grade la amiază. Cerul va avea unele înnorări şi vor fi posibile ploi slabe, trecătoare.