vot buget parlament

Proiectul de lege al sefului PSD, Liviu Dragnea, de eliminare a 102 taxe nefiscale a fost votat marti in unanimitate de Camera Deputatilor, cu tot cu eliminarea taxelor pentru radioul si televiziunea publice, de la 1 ianuarie 2017.

 

Dragnea a cerut in plenul Camerei Deputatilor sa se pastreze pana la urma aceasta prevedere din proiectul sau de lege, dupa ce luni comisia de buget votase in unanimitate ca cele doua taxe sa ramana in vigoare. Proiectul lui Dragnea a fost votat cu 225 voturi "pentru" si niciun vot "impotriva", desi, in ceea ce priveste taxa radio-TV, liberalii s-au declarat impotriva.Intre taxele care vor fi eliminate se afla timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.

Deputatul Andreea Paul a afirmat ca in ansamblu legea este buna, insa a criticat eliminarea taxei radio-tv, despre care afirmase cu putin timp inainte ca "pune pumnul in gura Radioului si TV" si a afirmat ca PNL ia in calcul atacarea la Curtea Constitutionala a legii. 
sursa: hotnews.ro

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președintele Iohannis. Ea ar putea fi atacată la Curtea Constituțională de Guvernul Cioloș, care a dat aviz negativ.

 

Politic
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu este ”pe făraș”

Până nu cu mult timp în urmă un om de bază în Guvern, dar mai ales în PSD, Lia Olguța Vasilescu a ajuns să suporte consecințele impotenței guvernamentale. Pentru că întârzierea adoptării legii...