DIPI

Procurorii anticoruptie au inceput inca de vineri urmarirea penala impotriva a 24 de ofiteri de la Directia de Informatii si Protectie Interna (DIPI) din cadrul Ministerului de Interne, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate acestui dosar.

 

 

 

 

Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de surse din Ministerul de Interne, care au precizat ca toate "punerile la dispozitie" sunt semnate astazi cu efect constatator din 30 septembrie, cand a fost emisa ordonanta DNA de punere in miscare a actiunii penale.

Reamintim ca la DIPI alti acesti angajati sunt cercetati in dosarul deturnarii de fonduri inca de la sfarsitul lunii august, impreuna cu fostul ministru, Petre Toba, acuzat ca a refuzat declasificarea documentelor si de mai multi sefi care s-au perindat la conducerea institutiei: Gelu Diacolu, Gheorghe Nicolae si Rares Vaduva.

Printre ofiterii pusi la dispozitie luni se numara si seful directiei de informati din cadrul DIPI, Silviu Dumitrache. Potrivit unui articol publicat la numirea sa in functie in timpul guvernarii Ponta de catre ZiuaNews.ro, acesta este fiul colonelului in rezerva Dumitrache, de la SRI Prahova.Dumitrache-tatal este un fost coleg de echipa al lui Gheorghe Nicolae si bun amic cu procurorul Muscalu, care este si nasul copilului.

Citește continuarea pe hotnews.ro