dosarul microsoft

Ultimul termen în dosarul Microsoft se judecă, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest dosar, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, împreună cu oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, precum şi fostul primar al oraşului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi că au încasat comisioane pentru derularea contractelor pentru licenţele Microsoft. Procurorii vorbesc de o mită de 60 de milioane de euro şi de un prejudiciu adus statului de 27 de milioane de euro.

 

Procurorii DNA cer mai mulți ani de închisoare în dosarul Microsoft. Ei cer pedepse maxime pentru fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, precum şi fostul primar al oraşului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan.

La termenul din septembrie al dosarului "Microsoft”, preşedintele completului de judecată, Ionuţ Matei, a atras atenţia ca toţi avocaţii să fie pregătiţi pentru a putea pune astăzi concluzii.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a declarat, la finalul şedinţei de judecată, că în dosarul „Microsoft”, Claudiu Florică, care a preluat 150 de milioane de dolari, are impunitate, în timp ce el, care a recuperat 27 de milioane de dolari, merge la puşcărie.

 

„Dacă voi credeţi că este normal ca un om care a preluat 150 de milioane de dolari şi eu am recuperat 27 de milioane de dolari, el are impunitate, iar eu merg la puşcărie, atunci chestia asta nu-i corectă”, a spus Gabriel Sandu, potrivit News.ro.

Întrebat dacă este pregătit pentru finalizarea dosarului "Microsoft”, Gabriel Sandu a răspuns: „Care dosar? Este un dosar cu trei lucruri. Este un dosar pentru impunitatea lui Florică şi un dosar pentru închiderea dosarului”.

În 27 iunie, când a început judecarea în apel a dosarului „Microsoft”, doar Gheorghe Ştefan a spus că vrea să dea declaraţii în faţa Completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

În dosarul "Microsoft", fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu este acuzat de luare de mită şi spălare de bani, iar Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru şi Gheorghe Ştefan, de trafic de influenţă şi spălare de bani. Citește continuarea pe digi24.ro.