octombrie 1 3020

Luna octombrie vine cu unele modificări. De mâine, medicii vor primi mai mulţi bani pentru gărzi, iar proprietarii de case şi de maşini care nu şi-au achitat dările către stat vor fi penalizaţi.

 

Noul sistem de plată a gărzilor pentru medici intră în vigoare de la 1 octombrie. Astfel, un rezident de anul 3 va câştiga cel puţin 257 de lei pentru o gardă în timpul săptămânii, şi 411 până la 547 de lei pentru o gardă în weekend. În cazul unui medic primar, cu peste 20 de ani vechime, o gardă la sfârşit de săptămână ajunge la 1.200 de lei. Potrivit ministrului Sănătăţii, banii vor proveni din bugetele spitalelor.

Tot de la 1 octombrie, proprietarii de case şi de maşini care nu şi-au plătit taxele vor fi penalizaţi. Primăriile vor calcula majorări de întârziere de 1% pe lună din suma datorată. Autorităţile locale acordă şi reduceri de taxe, 10%, însă numai proprietarilor care au achitat integral până la 30 iunie.

840 de salariați ai Complexului Energetic Hunedoara vor fi disponibilizaţi de pe 1 octombrie. Aceştia vor primi plăți compensatorii de circa 3,31 milioane de lei din bugetul asigurărilor sociale pentru acest an. Compania are datorii de 1,5 miliarde de lei, iar de la începutul acestui an se află în insolvenţă.

 

sursa: digi24.ro