Ioan Gyuri Pascu

Procurorii ancheteaza moartea lui Ioan Gyuri Pascu si deschid un dosar penal. Deocamdata fac cercetari in rem pentru infractiunea de omor, insa investigatia este abia la inceput.

 In paralel, anchetele administrative si disciplinare isi urmeaza cursul. Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov anunta ca primul doctor care l-a consultat pe artist a facut doua greseli. Nu a luat in casa aparatul EKG, dupa cum il obliga protocolul, si nu a trecut in fisa refuzul pacientului de a fi transportat la spital.

Parchetul Bucuresti a inceput cercetarile, in rem, pentru omor in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu. Este primul pas intr-o ancheta penala menita sa decida daca medicul de pe ambulanta care a venit prima data la artist acasa, a actionat cu superficialitate sau nu.

Iar al doilea pas este sa se stabileasca daca echipajul SMURD care a intervenit a doua oara a procedat corect. Pentru asta a fost ridicat joi dupa-miaza defibrilatorul folosit in incercarea de a-l resuscita pe Gyuri Pascu. O expertiza va stabili daca aparatul functiona sau nu si daca a fost folosit corect.

Pana sa avem un verdict intr-un sens sau altul se strang acte de la toate institutiile implicate. Prima care si-a terminat ancheta a fost sefa Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov. Potrivit acesteia medicul trimis de acesta institutie a facut doua greseli.

Conform protocolului, in momentul in care a ajuns la pacient trebuia sa isi ia aparatul EKG in locuinta, insa a ales sa il lase in ambulanta.

Gestul a fost criticat si de Raed Arafat.

"Exista aparate pe care le duci intotdeauna, sunt prevazute, le duci cu tine intotdeauna ca nu e normal sa ajungi sa descoperi ca ai nevoie de aparat si sa te duci dupa el din nou si tot asa", a spus Arafat.

Dupa ce a discutat cu pacientul, acelasi medic a tras concluzia ca sufera de atacuri de panica si nu a facut nicio legatura cu o posibila problema la inima.

Alis Grasu: ''Ca toti parametrii erau normali, ca nu se impunea efect unei electrocardiograme, ca nimic nu a pledat catre o afectiune cardiaca. acestea sunt declaratiile medicului."

Potrivit celor de la amubulanta doctorul l-ar fi intrebat pe Gyuri Pascu daca doreste sa fie dus la spital insa acesta i-ar fi spus ca nu doarme de 3 zile si isi doreste sa se odihneasca. Refuzul internarii nu apare insa in fisa, iar asta inseamna ca a fost incalcat regulamentul.

Pentru ca este la prima abatere, doctorul cu o experienta de 13 ani in medicina si 7 in serviciul de ambulanta, a fost sanctionat cu 10% din salariu pe 2 luni.

Citește articolul integral pe stirileprotv.ro