caz

O fetiță de numai patru ani luptă pentru viața ei, pe un pat de spital, după ce a fost stâlcită în bătaie chiar de către cea care i-a dat viață. Ancheta a scos la iveală faptul că Adelina Viorica (20 de ani) s-a năpustit asupra micuței Mihaela și ar fi dat în ea cu cruzime, cu pumnii, cu picioarele, dar și cu o bâtă! Atât de puternice au fost loviturile încât i-a rupt copilului mai multe organe interne!  Cei care cred că pot dona orice sumă sunt rugați să o depună în contul IBAN RO38BTRLRONCRT0362936501 - cod client 3629365, deschis pe numele Oniga Mihai.

 


Poate că zâmbetul fetiței cu părul șaten și ochi negri s-ar fi prefăcut într-o amintire dacă tatăl ei, Mihai Oniga (28 de ani), nu ar fi observat că micuța lui copilă suferă în tăcere. Lipsită de vlagă, din ce în ce mai palidă și fără poftă de mâncare, Mihaela părea că se stinge pe piciorușe.
”Tati, mă doare tare rău burtica!”, spunea plângând copila care, în felul ei, își implora părintele să o ajute. Disperat, omul  - tractorist forestier -, a încercat să obțină sprijin de la tânăra lui soție însă aceasta i-a îndrugat o poveste legată de o indigestie banală. ”Ciudat, nu a vrut să o ducem la doctor. Zicea să o lăsam, că-și revine. Înnebuneam când vedeam că fetiței îi e din ce în ce mai rău și poate să moară și ea nu face nimic”, ne-a povestit Mihai Oniga.
Atunci, bărbatul a devenit bănuitor, a ”descusut-o” pe micuță și i-a verificat fiecare părticică a corpului. Așa a descoperit ceva înspământător. În zona bazinului și a copaselor, Mihaela era vânătă, iar orice atingere, cât de ușoară, îi provoca dureri atroce. A urmat un drum la Spitalul din Vișeu de Sus și un transfer la Baia Mare, unde copila a fost operată în regim de urgență. Avea hemoragie internă, pierduse aproape un litru și jumătate de sânge, stomacul îi era plin de leziuni, pancreasul și mai multe coaste rupte. Un diagnostic terifiant care sugera un atac de o violență rară!

Micuța are coșmaruri

Ancheta procurilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a scos la iveală un fapt înfiorător: călăul micuței, cea care i-a sfărâmat trupul în bătaie a fost chiar mama ei, Adelina Viorica. ”În dosarul 466/P/2016 se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Din materialul de urmărire penală rezultă că minorul a fost agresat de unul dintre părinți”, ne-au comunicat reprezentanți ai procurorilor maramureșeni. De ce s-a năspustit cu atâta ură și violență asupra fetiței sale, încă nu se știe. Cert este însă că Mihaela a fost la un pas de moarte.
”Cu greu am aflat de la fetiță că mama ei a lovit-o cu pumii, cu picioarele și cu o bâtă. A bătut-o rău și apoi a învățat-o să mintă că a căzut de pe o scară din șopron. Soția mi-a recunoscut că a bătut-o, dar n-a zis de ce. Rudele noastre mi-au spus chiar că ea ar fi zis prin vecini că ar vrea să o omoare, să scape de ea!”, spune Mihai.
Copila, acum țintuită pe un pat de spital, cu trupul plăpând găurit de drene și perfuzii, este încă măcinată de amintiri ucigătoare, este încă bântuită de chipul schimonosit al mamei sale care a lovit-o cu cruzime până când i-a sfărâmat trupul firav. Îi spune părintelui său că are coșmaruri, și că își visează mama cum o bate. Medicii de la  Spitalului ”Marie Curie”, din Capitală o supraveghează atent și o pregătesc pentru o nouă intervenie chirurgială destul de complicată urmată, probabil, și de altele.
Citește articolul integral pe libertatea.ro