nicusor dan firea 620x400

Cu subiecte importante pentru bunăstarea bucureştenilor pe masă, ședința Consiliului General al Primăriei Capitalei au transformat şedinţa în ring de box. Nu au lipsit jignirile, ameninţările şi chiar aluzii la consumul de substanţe halucinogene.

 

Nicuşor Dan - consilier USB: „Ce ni se propune aici este un management de tip Mos Crăciun, ceea ce noi nu vom vota niciodată”.

Gabriela Firea: „Şi dumneavoastră credeţi în Moş Crăciun și copilul dumneavoastră va crește mare și va crede în Moș Crăciun. (aplauze) Moș Crăciun există, fără el lumea ar fi mai urâtă. Vreți să credem în Baba Cloanța?”

Gabriela Firea şi Nicuşor Dan s-au contrat după ce liderul USB a lansat acuzaţii de populism la adresa proiectului privind clădirile cu bulină.

 

Afirmaţiile primarului au fost preluate imediat, pe o rețea de socializare, de Ciprian Ciucu. „Ce fumează doamna primar?”, s-a întrebat consilierul PNL.

Anunţată că e umilită online, Gabriela Firea a reacţionat dur.

Gabriela Firea, către Ciprian Ciucu: „Vă rog frumos, nu mai jigniţi că evacuam şi sala pentru cei care jignesc. (...) Am avut un dialog amical şi dumneavoastră vă întrebaţi retoric pe Facebook ce a fumat doamna primar. Nu am fumat niciodată în viaţa mea nici ţigări şi nici altceva. La cum vă comportaţi, probabil că dumneavoastră fumaţi şi probabil că din alea tari”. (aplauze)

 

Proiectul a trecut în cele din urmă, chiar dacă aleşii USB, PNL şi PMP plecaseră deja în aplauzele ironice ale celor rămași.

„Noi am vrut să discutăm câteva proiecte controversate propuse de majoritatea, dar nedându-ne dreptul la dialog şi la cuvânt am decis să părăsim sala în semn de protest”, a explicat Ciprian Ciucu - consilier general PNL.

Două ore mai târziu, în sală a revenit Nicuşor Dan. A vrut să susţină o conferinţă pe tema intrării în insolvenţă a RADET, dar a fost dat afară: „Ședința este în desfășurare. Vă rugăm frumos. Nu aici!”

 

Circul a continuat în hol, unde liderul USB a încercat fără succes să îşi ţină discursul.

Liderul Uniunii Salvați Bucureștiul le-a arătat obrazul contestatarilor, în timp ce un consilier PSD ameninţa un alt ales USB.

Anca Florea - consilier PSD: „Du-te tu și dă-le lecții altora! Şi nu te mai apropia de mine în viața ta! Ei, dar chiar crezi că am să mă sperii?”

În cele din urmă, şedinţa s-a încheiat cu doar 29 de aleşi în sală, din cei 53 prezenţi iniţial.

sursa: digi24.ro