dna 1469450976

Zece persoane sunt cercetate în acest dosar în care fostul director general al companiei de stat și fostul șef al Serviciului Achiziții au fost reținuți pentru 24 de ore. Sunt acuzați de luare de mită, abuz în serviciu – iar Ovidiu Rîpanu și de spălare de bani.

 

Dosarul se referă la încheierea unui contract, în 2010, dintre Loteria Română și un dealer auto. Contractul – în valoare de peste 13 milioane de lei – viza înlocuirea parcului auto al companiei de stat prin achiziția unui număr de 182 de autovehicule în sistem buy-back. Potrivit DNA, licitația de acordare a contractului a fost trucată. Firma în cauză a vândut Loteriei Române autovehicule la un preț substanțial mai mare decât prețul pieței.

În schimb, persoane din conducerea Loteriei Române au primit sume de bani și bunuri. Astfel, Ovidiu Rîpanu a cerut pentru sine și pentru alții 1,5 milioane de lei și 4 mașini noi: un Cadillac, un Hummer, un Opel și un BMW.

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elena Udrea, audiată la DNA

Elena Udrea a sosit vineri, în jurul orei 11:00, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată într-un dosar mai vechi legat de Hidroelectrica, dosar de care se ocupa fostul procuror Mihaiela Moraru...