Spital Negresti Spital Vaslui

Probleme fără sfârşit pentru 70.000 de oameni din oraşul Negreşti-Vaslui şi localnicii din jurul lui. Spitalul a fost închis acum cinci ani, după ce fusese modernizat cu şase milioane de euro. De atunci a devenit aproape ruină şi chiar dacă o clinică particulară vrea să dea bani pentru reparaţii în schimbul unui spaţiu, consilierii locali nu vor să voteze hotărârea.

 

Localnicii sunt nevoiţi să meargă la spitalul de la Vaslui, la 40 de kilometri distanţă, când au nevoie de medic.

În vreme ce 70 de mii de oameni nu au spital în oraş, clădirea modernizată acum 12 ani devine ruină. Se strică din cauza acoperişului prost făcut, explică primarul. Acum ar fi nevoie de aproape 200 de mii de euro pentru ca spitalul să fie folosibil.

În fosta sală de naştere a intrat apă la fiecare ploaie. Drept dovadă stau aceste recipiente. Totul este distrus, iar mirosul este insuportabil.

 

Consilierii locali nu vor să voteze concesionarea unei părţi din clădire către o clinică particulară de teamă că aceasta va deschide acolo secţii de care localnicii nu au nevoie: îngrijire paleativă şi recuperare medicală. Oamenii spun că au nevoie de altceva.

„Toată lumea îşi doreşte secţie de pediatrie internă, ginecologie. Vom vedea în ce măsură şi cine ne va putea ajuta în perioada următoare”, spune Vasile Voicu, primarul oraşului Negreşti, Vaslui.

Oraşul Negreşti e considerat de statisticile oficiale drept cel mai sărac oraş din România.

 

sursa: digi24.ro