capitala culturala europeana radio cluj 0

Astăzi aflăm ce oraş va primi titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara sunt cele patru oraşe care au candidat pentru acest titlu. Anunţul va fi făcut de juriul internaţional delegat de Uniunea Europeană, care va veni la Bucureşti.

 

Numele oraşului câştigătorului va fi anunţat, astăzi, la sediul Bibliotecii Naționale a României, la ora 17.15.

Baia Mare mizează pe moştenirea arhaică, Bucureştiul pe diversitate, exploatarea cartierelor şi pe festivaluri de renume, Cluj-Napoca susţine conexiunea dintre Est şi Vest, iar Timişoara va crea un traseu cu „staţii” culturale pe şi de-a lungul râului Bega.

La Cluj-Napoca oamenii au fost chemaţi în centrul oraşului cu o oră înainte de marele anunţ, relatează reporterul Digi24.

 

Conceptul sub care orașul Cluj-Napoca a candidat a fost ales special în așa fel încât să arate că acesta este locul în care conviețuiesc comunităţi cu identităţi etnice, religioase şi culturale diferite.

Dacă vor câştiga, organizatorii promit peste 1.000 de evenimente, iar pentru implementarea proiectului va fi alocat un buget de 35 de milioane de euro, din diverse surse.

 

sursa: digi24.ro

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

A murit actriţa Olga Tudorache

Actriţa Olga Tudorache, în vârstă de 88 de ani, a murit. Anunţul a fost făcut pe Facebook de actorul Florin Călinescu şi de medicul Monica Pop, informează News.ro. "Români, a murit OLGA...