greva spitale

Membrii sindicatului „Sanitas” au anunțat că pe data de 31 octombrie va fi grevă generală în spitale, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare. Anunțul a fost făcut de președintele Sanitas, Leonard Bărăscu. 

 

Federația are peste 110.000 de membri, angajați care lucrează în spitalele din România.

Nemulțumirile angajaților sunt legate de salarii. 

Potrivit legii, personalul din sistemul sanitar trebuie să lucreze în proporție de o treime în zilele în care fac grevă. 

 

Ministrul Vlad Voiculescu a anunțat, săptămâna trecută, după discuții cu sindicaliștii din Sănătate că vor fi luate o serie de măsuri pentru asistentele medicale, personalul TESA și personalul ministerului Sănătății. Astfel, ministrul a anunțat că în octombrie va avea loc o rectificare bugetară pentru acești angajați.

De asemenea, ministrul a precizat că medicii nu au niciun motiv să nu semneze contractele individuale de muncă. Vlad Voiculescu a explicat că plata gărzilor se va face, în acest sens fiind emisă o ordonanță de urgență. 

 

sursa: digi24.ro

 

Citește și:


Național
  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Când se schimbă ora

Trecerea la ora de iarnă în 2017 se face în noaptea dintre 28 și 29 octombrie (ultima duminica din luna octombrie). Schimbarea orei se face astfel: ora 4:00 devine ora 3:00. Ziua de 29 octombrie...