taxa rca guvern transportatori

Problema RCA trenează de multă vreme, din cauza incapacității instituțiilor responsabile de a gestiona această situație, este punctul oficial al Guvernului cu privire la petiția transportatorilor rutieri.


„După consultări cu transportatorii, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Consiliul Concurenței, Guvernul a adoptat ieri o ordonanța de urgență tocmai pentru a crea cadrul juridic care să permită rezolvarea acestor probleme. Ordonanța reflectă solicitările transportatorilor, respectând legea și rolul tuturor instituțiilor implicate. Nu este în competența Guvernului să stabilească valoarea de plafonare a tarifelor RCA și este inadmisibil să i se solicite guvernului acest lucru. Această chestiune trebuie clarificată de ASF, este poziția oficială a Guvernului în această problemă, precizându-se că „Guvernul nu se poate substitui instituțiilor care trebuie sa-și asume responsabilitatea rezolvării disensiunilor dintre asiguratori și transportatori”.

„Stabilirea prețurilor, cerere formulată azi în petiția adresată Guvernului, nu este în atribuțiile Executivului, ci în ale Autorității de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină”, este concluzia Guvernului. Mii de transportatori rutieri au anunțat proteste în toată țara, nemulțumiți de creșterea tarifelor RCA. La Ploiești mitingul a fost anulat.