intretinere 1

Plenul Senatului a votat, marţi, o propunere legislativă iniţiată de PNL care prevede că asociaţiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor de întreţinere a copiilor cu vârsta de până în trei ani, scrie News.ro.

 

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari a fost iniţiată de senatorul PNL Dragoş Luchian a fost votată cu 74 de voturi favorabile.

Proiectul prevede că asociaţiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor de întreţinere a copiilor cu vârsta de până în trei ani.  În plus, este majorat termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, de la maximum 20 de zile calendaristice la maximum 30 de zile. 

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, includerea minorilor care au sub 3 ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreţinere ale locuinţei şi cheltuielile asociaţiei de proprietari nu se justifică.

 

Potrivit acestuia, consumul realizat de aceştia se poate reflecta în contoarele de apă sau în consumul locuinţei per ansamblu. 

''În plus, în condiţiile în care animalele mici de companie (pisici, căţei, etc) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuinţă sau apartament/persoană consider absurd să contorizăm cvasi-cheltuielile «provocate» de bebeluşi pentru buna desfăşurare a asociaţiei proprietarilor de locuinţe'', mai afirmă Dragoş Luchian. 

sursa: digi24.ro