firea1

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a plecat la Bruxelles pentru a vedea dacă poate obține fonduri europene pentru extinderea reţelelor de apă potabilă şi canalizare sau refacerea şi modernizarea reţelelor de transport.

 

Primăria Capitalei a anunțat că Gabriela Firea se va întâlni cu Corina Crețu, comisarul european pentru Politici Regionale, și cu Aurel Ciobanu-Dordea, directorul Direcției de Mediu a Comisiei Europene.

Comunicatul Primăriei Capitalei mai arată că temele principale ce vor fi abordate în vizita de la Bruxelles vizează posibilităţile de finanţare din fonduri europene a proiectelor pentru extinderea reţelelor de apă potabilă şi canalizare, refacerea şi modernizarea reţelelor de transport şi a reţelelor de termoficare, distribuire a energiei termice (în beneficiul RADET), finalizarea staţiei de epurare Glina.

Vizita primarului Capitalei la Bruxelles are loc pe fondul lipsei apei calde în mai multe cartiere bucureștene, iar în unele zone și a apei rece, aproximativ 600.000 de locuitori fiind afectați de întârzierea plății datoriilor pe care Primăria Capitalei le-a acumulat la ELCEN.

 

sursa: digi24.ro