denis tudor

Un tren care să meargă cu o viteză apropiată de cea a sunetului. Este inovaţia secolului, la care lucrează şi un tânăr român. Student la Politehnică, Denis Tudor a mers pe cont propriu în Statele Unite şi s-a calificat în finala concursului Hyperloop, organizat de faimosul antreprenor Elon Musk.

Denis Tudor, student: „Mă bucur, pentru că, cumva, omenirea s-ar putea bucura de ceea ce fac eu. Adică mai presus de bani este mulţumirea sufletească.”

Denis este student la Politehnică, în anul patru, şi e hotărât să contribuie la viitorul tehnologiei. Ţinta este Hyperloop - un tren care să se apropie de 1.200 de km/h, construit într-un tub vidat. Ideea a fost a antreprenorului Elon Musk.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Denis Tudor, student: „Elon Musk a povestit că ideea i-a venit atunci când era blocat în trafic în Los Angeles şi trebuia să ajungă în San Francisco.”

O călătorie care, în cel mult patru ani, ar putea să coste doar 50 de dolari. Motivul este simplu: călătoria se face fără consum. Există, însă, o serie de probleme în implementarea ideii.

Denis Tudor, student: „O mare problemă va fi cauzată de vidul din interiorul tubului. E foarte greu să obţii o presiune foarte mică. De fapt, nu va fi un vid curat, vor fi condiţii de presiune scăzută şi orice crăpătură, accidentare sau lovire mecanică a tubului poate genera o mare pagubă şi aici nu mă refer neapărat la pierderi materiale, ci la pierderi de vieţi.”

Acesta este motivul pentru care Elon Musk a organizat un concurs de idei, pentru tineri din toată lumea. Denis a participat pe cont propriu. A plecat în Statele Unite cu planul lui, unde a fost cooptat într-una din echipele finaliste.

Denis Tudor: „Părerea mea este că dacă Elon Musk ar vrea să construiască în momentul acesta ar putea angaja cei mai buni 30 de ingineri din lume, dar Elon Musk a şi zis la sesiunea de întrebări şi răspunsuri pe care a avut-o cu noi că asta vrea de la studenţi şi echipele din acest concurs: vrea idei, cât mai multe idei originale. ”

articolul complet pe digi24.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.