preturi incredibile

Preţul apartamentelor din marile oraşe a scăzut luna trecută. Iar avansul mai mare cerut de bănci pentru creditele ipotecare nu a fost singurul motiv. Dar probabil că preţurile ar fi scăzut oricum, deoarece lunile de vară sunt de obicei amorţite din punct de vedere imobiliar. Atât proprietarii cât şi cumpărătorii sunt în vacanţă, iar singurii care rămân în piaţă sunt vânzătorii care au nevoie urgentă de bani, aşa că sunt dispuşi să lase la preţ. Iar vara nu este singura perioadă în care preţurile scad.

 

În luna august, preţul mediu al apartamentelor vechi şi noi din marile oraşe a scăzut cu 0,7% faţă de luna iulie. Un metru pătrat a ajuns să coste 1.028 de euro, cu 7 euro mai puţin decât cu o lună în urmă. Pe deoparte s-a simţit impactul creşterii avansului împrumuturilor imobiliare ca reacţie a băncilor la darea în plată. Pe de altă parte, ieftinirea este sezonieră.

Vara este una dintre perioadele în care cei aflaţi în căutarea unei locuinţe au şanse mari să obţină un preţ bun. Însă anul acesta a fost uşor atipic.

 

continuarea pe digi24.ro