motorcycle

Fundația creștină 'Diakonia' din Sfântu Gheorghe va organiza luna aceasta, sub genericul 'Cea mai frumoasă zi', un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități, oferindu-le posibilitatea de a se plimba cu motocicletele.

 

Reprezentanta Fundației Diakonia, Alomi Szilagyi-Nagy, a declarat marți, pentru AGERPRES, că ideea a fost preluată din Olanda, unde se organizează astfel de evenimente de aproape zece ani, iar scopul a fost acela de a oferi persoanelor cu dizabilități posibilitatea de a trăi senzații și experiențe noi.

'Suntem la a doua ediție. În Olanda se organizează deja pe zece ani astfel de evenimente și participă în jur de 250 de motocicliști. La noi, anul trecut au participat 13 motocicliști, iar anul acesta sperăm să vină mai mulți. Așteptăm înscrieri atât din partea motocicliștilor, cât și a persoanelor cu dizabilități (...), e gratuit', a declarat Alomi Szilagyi-Nagy.

Acțiunea va avea loc pe data de 18 septembrie, iar coloana de motociclete, care va transporta persoanele cu dizabilități, va străbate un traseu de aproape 20 de kilometri între municipiul Sfântu Gheorghe și Ariușd, unde va avea loc o slujbă, premierea participanților și degustarea unui gulaș făcut la ceaun.

 

Fundația 'Diakonia' a derulat în ultimii ani numeroase proiecte destinate persoanelor cu handicap, cum ar fi un festival de muzică, un concurs de artă plastică intitulat 'Outsider Art' și o paradă a modei, printre manechine regăsindu-se și persoane cu handicap. Fundația administrează o unitate protejată și un centru de zi pentru persoane cu dizabilități în municipiul Sfântu Gheorghe, precum și un centru de recreere, terapie și agrement pentru persoane cu handicap, în localitatea Valea Crișului.

În urmă cu câțiva ani, Diakonia a derulat, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, programul 'Acceptă-mă', un program de informare, comunicare și educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării și integrării mai facile în societate a acestora din urmă.

Makkai Peter susține că integrarea în societate a persoanelor cu handicap depinde foarte mult de schimbarea mentalităților și eliminarea prejudecăților.

 

sursa: agerpres.ro